Pibox.nu

Adoptera en hund

Idag finns det många organisationer och föreningar som engagerar sig för att placera gatuhundar i riktiga hem. Det kan röra sig om hundar från t.ex. Spanien, Rumänien, Bulgarien eller Grekland. Dessa har hittills levt sina liv på gatan och det krävs en hel del innan de finner sig till rätta i en ny omgivning. Att sätta en sådan hund i barnvagn kan vara en bra idé om den är mycket ung, eller liten och ängslig, men i regel är det bättre att bara ta det varligt och långsamt med den istället för att skydda den. Den adopterade hunden behöver tid och tålamod för att känna sig som hemma.

Lämna inte hunden ensam

675px-Happy_Dog_Loves_BurleyDen som bestämmer sig för att adoptera en hund måste räkna in en hel del extra tid. I början, under de första veckorna, är det viktigt att hunden inte är ensam. Under den här tiden måste någon alltid vara hemma med den. Därefter kan hunden i allmänhet vara ensam upp till fyra timmar om dagen, men inte längre. Om det inte går att lösa inom familjen så måste hunden få en dagmatte-, eller husse. Under de första intensiva veckorna med den adopterade hunden är det en bra idé att få hjälp med din hemstädning av någon utomstående. Engagera en städhjälp, så slipper du stressas av den biten och kan koncentrera dig bättre på din nya hund. Många av de organisationer som förmedlar hundar till familjer runt om i landet är mycket noga i sitt arbete. De vill besöka hemmet innan ett beslut tas och även efter att hunden varit i sitt nya hem en tid.

Att tänka på vid adoption av hund

Den som vill hitta en hund att adoptera har problemet att det finns en oändligt stor tillgång och det kan vara svårt att orientera sig. Det är idealiskt att få ett tips av någon som redan varit med om en adoption och vet hur en viss organisation fungerar. När det gäller själva hunden är kunskapen som kan vidareförmedlas begränsad. Ingen känner till dess historia och vet vad den har varit med om. Av den här anledningen är det viktigt att gå långsamt fram och låta hunden vänja sig vid sin nya hemmiljö och vid vissa promenadstråk, innan du provar på någonting nytt. Det är ingen rumsren hund du tar hand om och inte heller en som är van vid ljuden inomhus, så uppgifterna är många innan hunden funnit sig till rätta och kan koppla av i sitt nya hem. Eftersom det finns en osäkerhetsfaktor hos alla hundar, men framför allt hos före detta gatuhundar, rekommenderas det att inte adoptera en sådan här hund om du har små barn.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clean-retina-pro