Pibox.nu

Bra mat för hundar

Mat är något som hundägare måste fundera på ett antal gånger under hundens liv. Att köpa rätt sorts mat är helt och hållet på hundägarens ansvar, hunden själv kan ju inte säga vad den vill äta för mat, och om hunden fick bestämma skulle det förmodligen inte vara en mat som är hälsosam för hundar. Man får tips från många olika håll och andra hundägare rekommenderar det som passar deras hund bäst, men det kan hända att något helt annat passar din hund. Ibland måste man prova sig fram för att hitta rätt hundmat

Vem får man råd av?

Ett bra alternativ är att lyssna då experter tipsar om den bästa maten, men det finns inte alltid experter som har uttalat sig om en liknande situation och hund som den man har. Om du har en veterinär som känner din hund väl och har lång erfarenhet av hundar och hundmat kan det vara en bra idé att fråga den. Tyvärr är det ibland så att vissa veterinärer rekommenderar en viss tillverkare och som tack sponsrar tillverkaren kliniken. Internet är en bra källa då du letar efter rätt mat åt din hund, det kan mycket väl hända att andra redan har provat maten du funderar på att köpa.

Välj en mat som passar din hund

Då du har fått råd av experterna, veterinären eller en hjälpsam själ på ett forum någonstans och har köpt maten är det dags för hunden att prova den. Under de första dagarna kan det hända att din hund har lite ont i magen och att avföringen är lite lösare än vanligt, men det är helt normalt. Om besvären fortsätter mer än ett par dagar kan det mycket väl hända att maten inte passar din hund, och då är det bäst att byta hundmat. En hund som äter mat som inte passar matsmältningen kan få kroniska problem. Då gäller det att börja om processen från början.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clean-retina-pro