Pibox.nu

Ett hus till hunden

Hounds in a kennel

Ett hus till hunden

Som hundägare kan det vara svårt att hitta lämpliga platser att träffas med likasinnade speciellt om man har med sig sina fyrfota vänner. Detta kan skapa stora problem för den som vill ta med sig hunden när man ska ta en kaffe med en vän eller sammanstråla med de övriga deltagarna i valpkursen eller vännerna från hundklubben. Om man ofta deltar i den här typen av aktiviteter och upplever att det finns för få platser där man kan umgås i sällskap av sina hundar kan ett sätt vara att skapa denna plats själv.

Det kan handla om ett utrymme där man kan aktivera sin hund utan att vara lika försiktig som i den egentliga bostaden, eller att man kan träffa andra hundintresserade människor samtidigt som hundarna kan leka och socialisera sig med varandra. Kanske kan detta extra utrymme till och med ge plats åt en hundinspirerad affärsidé i form av en butik för hundprodukter eller som möteslokal och lektionssal för hundträning och liknande aktiviteter.

Att bygga ett hus som helt kan ägnas åt dig och din hund är nu för tiden inga problem. För sedan en tid tillbaka är det nämligen tillåtet att på sin egen tomt bygga ett så kallat attefallshus. Ett attefallshus är alltså ett kompletterande hus som man får lov att bygga utan att behöva ansöka om bygglov. Det är ungefär samma princip som gäller om man önskar sätta upp en friggebod på tomten. Den egentliga skillnaden är egentligen att attefallshusen får vara betydligt större än en friggebod. Hela 10 kvadratmeter större faktiskt. Ett attefallshus kan bestå av en eller flera byggnadsstrukturer, det viktiga är att det totala kvadratmeterytan inte får överstiga 25 kvm. Detta kvadratmetermått har stor potential och öppnar upp en uppsjö av möjligheter när det gäller användningen av byggnaden.  Man kan alltså bygga ett hus som man kan använda till den aktivitet som man utövar tillsammans med sin hund eller i egenskap av hundintresserad och hundägare. Eller varför inte bygga flera olika hus som alla alltså omfattas av reglerna för attefallshus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clean-retina-pro